Vikarbureau

Hvad skal du holde ekstra meget øje med som vikar?
Hvad skal du holde ekstra meget øje med som vikar?

Hvis du endnu ikke har prøvet at være tilkoblet et vikarbureau, så er det ikke sikkert, at du helt ved hvad det er. Frygt ej. Her på siden vil du få forklaret, hvad et vikarbureau er, så du er 100% indforstået med hvad det vil sige at være tilknyttet et eller flere vikarbureauer.

Et vikarbureau er en organisation, der hjælper ledige med at finde midlertidige arbejdspladser, der måske kan føre til et fast arbejde på længere sigt. Derudover kan du også sige, at vikarbureauer hjælper virksomhederne med at finde medarbejdere, der kan hjælpe dem i travle tider. I størstedelen af verdens industrilande findes der et offentligt vikarbureau samt en lang række private.

Et vikarbureau er mere populært sagt et bureau, der matcher arbejdere med virksomheder.

Indholdsfortegnelse

Typer af vikarbureauer

Der findes typisk to typer af vikarbureauer: Et offentligt og et privat. Herunder kan du læse mere om de to forskellige typer.

Offentligt vikarbureau

Siden starten af det 20. århundrede har langt de fleste industrilande oprettet et offentligt vikarbureau med henblik på at komme arbejdsløsheden til livs. Arbejdsløshed er som bekendt en stor hæmsko for den nationale økonomi, hvorfor det for staten er ganske fordelagtigt at drive et vikarbureau.

Privat vikarbureau

I Danmark og mange andre industrilande findes der et hav af private vikarbureauer. Typisk har disse private vikarbureauer specialiseret sig i en bestemt  branche, så de opnår nogle konkurrencemæssige fordele.

Det kunne for eksempel være et bureau, der var specialiseret i rekruttering af slagteriarbejdere.

HVAD SKAL DU VÆRE OPMÆRKSOM PÅ SOM VIKAR?

Hvad skal du holde ekstra meget øje med som vikar? Det kan du i denne artikel finde svar på.

Hvad skal du holde ekstra meget øje med som vikar?
Hvad skal du holde ekstra meget øje med som vikar?

Som vikar er der nogle bestemte faktorer du skal kigge lidt nærmere på. Som vikar har du nemlig nogle bestemte rettigheder. Og det er meget vigtigt, at disse rettigheder bliver overholdt af det vikarbureau du er tilknyttet.

Retten til g-dage

Det vikarbureau du er tilknyttet, skal betale dig g-dage for hver dag du befinder dig hjemme og er ledig, hvis du som minimum har haft 74 timers arbejde inden for en måned hos det pågældende vikarbureau.

Arbejdsforhold

Som vikar bør du også altid have in mente om arbejdsforholdene lever op til de lovmæssige krav. Det går ikke, at du arbejder et sted som vikar, hvor det ikke er forsvarligt at befinde sig, hvis ikke du ejer det nødvendige sikkerhedsudstyr.

Hvis du kommer ud til en virksomhed som vikar, og du er i tvivl om de overholder loven, så kontakt dit bureau for at få afklaret sagen.

Har vikarbureauerne glemt dig?

Hvis du har gået længe og ingenting hørt fra de vikarbureauer du er tilmeldt, så bør du overveje at opdatere dit CV i de databaser, hvor CV’et ligger. Vikarbureauerne har typisk et internt system, hvor dit CV og andre personlige oplysninger er placeret. Det er i dette interne system, at virksomhederne leder efter vikarer. For at du kommer ekstra meget i betragtning er det en glimrende ide at holde dit CV lidt ved lige ved at opdatere det engang imellem.

Når du opdaterer dit CV, kan virksomhederne og bureauet se, at du er aktiv, hvorfor de er mere tilbøjelige til at kontakte dig.

VIKAR SOM FAGLÆRT

I løbet af den seneste tid er efterspørgslen efter faglærte vikarer vokset markant. Virksomhederne har mere end nogensinde før brug for ekstra hjælp i travle periode, og det er dér du som faglært og ledig kommer ind i billedet.

Derfor skal du være vikar som faglært

Som sagt så er efterspørgslen efter faglærte vikarer meget høj, hvilket sikrer dig nogle rigtig fine chancer for at blive ansat som vikar inden der er gået så forfærdelig lang tid.

Derudover kan et vikarjob som faglært også give dig en masse relevant erfaring som du kan bruge i dit videre jobforløb. Som du nok allerede er bekendt med, så går virksomheder meget op i erhvervserfaring, hvorfor det er ganske fordelagtigt for dig at tage et job som vikar imens du går ledig.

Disse brancher efterspørger især faglærte

Hvis du er faglært inden for social og sundhed eller restaurationsbranchen, så har du virkelig gode muligheder for at finde et vikarjob inden for ganske kort tid. Disse to brancher har hårdt brug for ekstra hjælp, da de i den seneste periode har oplevet en meget stor fremgang, hvilket har ført til travlhed.

Gør en god figur og få fast arbejde

Hvis du gør en god figur, når du er ude at arbejde som vikar, så er chancerne for en fastansættelse ganske gode. I brancher hvor efterspørgslen efter medarbejdere er stor, kan du meget vel forvente at blive fastansat efter du har været på prøve som vikar.

Hvordan gør du så en god figur? At gøre en god figur handler meget om at arbejde hårdt og koncentreret. Du skal vise overfor lederne og resten af virksomheden, at du virkelig vil det her og samtidig kan finde ud af det. Gør du det, så vil lederne kraftigt overveje at give dig en prøveperiode, hvorefter du kan være heldig at få en fastansættelse.

SÅDAN ER DET AT ARBEJDE SOM VIKAR

Hvis du er i tvivl om, hvordan arbejdet som vikar føles og forløber, så bør du læse med her. I denne artikel har vi nemlig beskrevet, hvordan det er at være vikar. For at understøtte vores beskrivelser har vi lavet et interview med Lars, som er tidligere vikar.

Hvis du gerne vil vide mere om vikarlivet, så brug de næste par minutter på at læse dette interview.

Vikarlivet er overvejende positivt

At arbejde som vikar er overvejende positivt forstået på den måde, at du tilegner dig en masse viden og erfaring som du kan bruge i din jagt efter et fuldtidsjob. Vikararbejde kan være den hurtigste og mest direkte vej til en fuldtidsstilling, hvorfor du absolut ikke skal undervurderer arbejdet som vikar.

Udover at du tilegner dig en masse nyttig erfaring og viden, så tjener du selvfølgelig også en vis løn, hvilket heller ikke skal undervurderes. Danmark er et dyrt land at leve i, og derfor er det vigtigt at tjene nogle penge, så dagligdagen kan fungere optimalt.

Interview med en tidligere vikar

Vi har foretaget et interview med en tidligere vikar ved navn Lars. Herunder kan du se de spørgsmål vi spurgte Lars om samt de svar han gav.

I hvilken branche vikarierede du i?

Jeg blev vikar i kontorbranchen, hvor jeg skulle hjælpe et firma med deres regnskab og bogholderi.

Hvad fik du ud af at arbejde som vikar?

En helt masse som jeg ikke ville have været foruden. Min periode som vikar gav mig en masse viden og erfaring, som jeg kan bruge i mit videre jobforløb.

Dog var jeg så heldig, at jeg efter et par måneder hos den virksomhed jeg var tilknyttet, blev tilbudt en fastansættelse da de var yderst tilfredse med mine evner.

Så jeg fik faktisk det ud af det, at jeg fik en fuldtidsstilling, hvilket må siges at være ganske tilfredsstillende.

Hvis du skulle give et godt råd til andre, der overvejer at blive vikar, hvad skulle det så være?

Det er svært kun at give ét råd. Jeg vil gerne råde andre til at give den en ordentlig skalle, når de er ude som vikar. Lederne og resten af firmaet lægger virkelig mærke til om du gør en forskel. Og hvis du gør en forskel, så er chancerne for, at du bliver fastansat meget større.

HVAD KAN DU BRUGE ET VIKARJOB TIL?

Hvorfor skal du være vikar? Hvad får du ud af det? Hvad kan du egentlig bruge et vikarjob til? Alle disse spørgsmål vil du få svar på her på siden.

Det anbefales at læse denne artikel, hvis du er i tvivl om, hvorvidt et vikarjob er noget for dig eller du bør lave noget andet. Har du spørgsmål, så scroller du bare ned i bunden på denne side.

Erfaring, erfaring og erfaring

For det første kan et vikarjob hjælpe dig med at få en masse erfaring. Og netop erfaring er uhyre vigtig, hvis du gerne vil have et fuldtidsjob efter din periode som vikar. Det at komme ud til forskellige virksomheder og brancher er meget sundt for dit CV, og det er uden tvivl noget virksomhederne lægger mærke til.

Virksomheder er mere tilbøjelige til at ansætte folk med erfaring

Som tidligere nævnt så er virksomheder og firmaer mere tilbøjelige til at ansætte folk, der har en god bunke erfaring med sig. Det vil altså sige, at du kan bruge et vikarjob til at tilegne dig erfaring, der så vil låse dørene op for en række fuldtidsjob.

Vikarjob kan føre til fast arbejde

Vikarjob kan også bruges til at få fast arbejde. Hvis du for eksempel er ansat som vikar, og du i perioden virkelig giver den gas med dit vikararbejde, så er det ikke usandsynligt, at virksomheden vælger at fastansætte dig fordi du har vist så gode takter.

Derfor kan det altså anbefales at arbejde 100% igennem, når du er ude som vikar. Hvem ved? Måske kan virksomhedens ledere se potentiale i dig.

VIKARBUREAU FOR AKADEMIKERE

Er du akademiker og leder du efter et vikarbureau, der er særlig tilpasset dig og dine behov? Her på siden kan du få en masse nyttig viden om vikarbureauer for akademikere. Du kan bl.a. læse om gode råd som akademiker-vikar og se et udvalg af vikarbureauer for akademikere.

Vikarbureau for akademikere

Herunder kan du se et udvalg af forskellige vikarbureauer som er særligt velegnet til akademikere. Hvis der mangler et bureau på listen, så er du velkommen til at kontakte os og gøre os opmærksom på det.

 • academicwork.dk
 • akademiskvikarservice.dk
 • adecco.dk

Behovet for akademikere stiger

I løbet af de seneste år er behovet for akademikere steget, hvilket er ganske positivt for dig, der mangler et vikarjob. Rigtig mange virksomheder har brug for en kompetent medarbejder, der kan hjælpe med at booste salget og videreudvikle virksomheden. Og det er dér du kommer ind i billedet som vikar.

Der er ingen tvivl om, at hvis du gør et godt stykke arbejde som akademiker-vikar, så er virksomheden mere villige til at fastansætte dig, da de kan se, at du skaber resultat.

Gør et godt indtryk når du er vikar

Når du er ansat som vikar, så er det meget vigtigt, at du gør en god figur i den periode du er der. Hvis du gerne vil have et fuldtidsjob hurtigst muligt, så er det vigtigt, at du virker begejstring og engagement i den virksomhed du er blevet tilknyttet.

Der er ingen som siger, at du skal ”fedte” dig frem i tilværelsen. Du skal derimod være dig selv og være venlig og indbydende. På den måde danner du et godt indtryk af dig selv på din vikararbejdsplads. Og det gode indtryk kan netop være afgørende for om du får en fastansættelse.

HVILKE VIKARBUREAUER FINDES DER I DANMARK?

I Danmark findes der en lang række af vikarbureauer. Mange af bureauerne har specialiseret sig i en bestemt branchen med henblik på konkurrencedygtighed. Hvis du gerne vil læse mere om, hvilke vikarbureauer der findes i Danmark, så har du god grund til at læse med her på siden.

Vikarbureauer i Danmark

Herunder kan du se nogle af de største vikarbureauer i Danmark.

 • Assistance Personaleservice
 • TEMP-TEAM
 • ActivCare
 • Act Vikar & Rekruttering
 • Asap personaleservice
 • Centrum Personale
 • execute.dk
 • Focus People
 • HR-Industries
 • JobTeam
 • LabVikar
 • Moment
 • Systemvikar
 • Workforce.dk

Hvis der mangler et vikarbureau på vores liste, så kontakt os endelig. Vi ønsker nemlig at have så komplet og opdateret liste som overhovedet muligt, så vi kan hjælpe vores besøgende bedst mulig.

Gode råd til dig der leder efter vikarbureauer

Hvis du leder efter et vikarbureau, der passer på dig og dine kvalifikationer, så kan det anbefales at gå lidt strategisk til værks. Det er for eksempel en god ide at indskrænke din søgning efter vikarbureauer. Med det menes der at du bør udvælge en eller to brancher du kunne se dig selv i, og derefter bør du indskrænke den geografiske søgning lidt, så du for eksempel kun søger i Nordjylland, hvor du bor.

Ved at søge på denne måde slipper du for at skulle bruge tid og kræfter på at kontakte vikarbureauer, der i princippet overhovedet ikke kan gøre noget for dig.

Hvis du skulle være så uheldig, at der ikke findes et vikarbureau som passer til dine kvalifikationer, så bliver du nødt til at være lidt mere ”large” i din søgning. Lav en top 3 eller top 5 liste over de mest ønskede brancher. Og start så med at kontakte vikarbureauer, der er placeret i den branche du helst vil arbejde i.

HVAD FÅR JEG UD AF AT ARBEJDE SOM VIKAR?

Herunder kan du læse mere om de bedste grunde til at være vikar.

Erfaring

Når du er vikar kommer du typisk til at arbejde i forskellige brancher, hvilket giver dig en masse erfaring. Erfaring er uhyre godt at have, når du skal ansøge til et nyt job. Mange arbejdsgivere vægter nemlig erfaring rigtig højt. Og derfor kan du som vikar altså tilegne dig noget ekstra erfaring, der vil komme dig til gode i dit fremtidige ansøgningsforløb.

Mulighed for fastansættelse

Det er bestemt ikke usandsynligt, at du vil blive fastansat efter at have været ansat som vikar i en periode. Hvis du har gjort et godt stykke arbejde og givet det resterende personale et godt indtryk, så kan virksomheden sagtens finde på at spørge dig om du er frisk på en fastansættelse.

Hvad får jeg ud af at arbejde som vikar?
Hvad får jeg ud af at arbejde som vikar?

Derfor skal du altid give den en ekstra skalle, når du er ansat som vikar. Hvis du er på en desperat jagt efter et fuldtidsarbejde, så er det bare med at få gjort et godt indtryk og vise omverdenen, at du virkelig er villig til at arbejde hårdt.

”Du kommer udenfor”

Den tredje og side gode grund til at blive vikar, som vi beskriver her på siden, handler om at komme udenfor dit hjem. Hvis du bare går måned efter måned hjemme hos dig selv uden at lave noget, så bliver du meget hurtigt træt og sløv. Træthed og sløvhed er ikke just det der hjælper, hvis du gerne vil finde dig et job.

Med et vikarjob kommer du hjemmefra og får skabt dig en normal hverdag, der kan holde dig motiveret til at finde et nyt og godt job.

VIKARBUREAUER FOR UFAGLÆRTE

Der er ganske gode fordele forbundet med at være vikar som ufaglært. Her på siden har vi beskrevet nogle af absolut største fordele, så du kan danne dig et indtryk af, hvordan det føles at være vikar som ufaglært.

Større chance for at finde fast arbejde

Som ufaglært kan det være ganske svært at finde et fuldtidsjob i disse tider. Med et vikarjob kan du øge dine chancer markant. Nutidens arbejdsgivere kigger meget på tidligere erfaring, hvorfor det er mere end oplagt for dig som ufaglært at tilegne dig noget erfaring via diverse vikarjobs.

Hvis du er ekstra smart, så spørger du din chef på vikarjobbet om han eller hun ikke vil skrive en lille udtalelse som du kan bruge i dit videre ansøgningsforløb. En god udtalelse er nemlig guld værd, når du sidder til en jobsamtale. Plus det er de færreste, der husker at få en udtalelse med fra deres vikarjob.

Du tilegner dig noget erfaring

Som tidligere nævnt er den erfaring du tilegner dig hos de forskellige vikarjobs meget værd. Arbejdsgivere vægter erfaring utrolig højt, hvorfor det i den grad kan betale sig at arbejde som vikar i en længere periode, hvis det er det der skal til for, at du kan få et job du kan lide.

Det er sundt for din økonomi

Vikararbejde er ikke kun godt i en karrieremæssig sammenhæng, men er også sund for din økonomi. Når du går ledig, så er du typisk presset rent økonomisk, hvorfor det er ganske befriende at kunne arbejde som vikar og stadig tjene til dagen og vejen, så du for eksempel ikke er så afhængig af bistand og lignende.

SÅDAN BLIVER DU ANSAT SOM VIKAR

Det første du skal gøre er at finde en række forskellige og relevante vikarbureauer, hvorefter du registrerer dig hos dem.

Når du er registreret i deres systemer, står du i princippet klar til at blive udsendt som vikar. Det er en rigtig god ide, hvis du registrerer dig hos forskellige vikarbureauer. Læs mere om hvorfor herunder.

Grunden til, at du skal registrere dig hos flere forskellige vikarbureauer skyldes, at chancen derved vil blive større for, at du bliver sendt ud som vikar relativt hurtigt. Dog anbefales det altid at registrere dig hos bureauer du kan se dig selv arbejde for. Det vil sige, at hvis du er vant til at sidde på kontor, så er det nok ikke den bedste ide at registrere dig hos et vikarbureau, der er specialiseret i betonarbejde.

Opdater dit CV med jævne mellemrum

Hvis du gerne vil øge chancen for at blive taget i betragtning som vikar, så anbefales det at opdatere dit CV med jævne mellemrum. Når du opdaterer dit CV, sender du et signal til bureauet om, at du gerne vil have et vikarjob, og at du tager livet som vikar seriøst.

FINDES DER VIKARBUREAUER FOR STUDERENDE?

Som studerende har du typisk ikke mange penge at gøre med hver måned, hvorfor et vikarjob er ganske oplagt at benytte sig af for at få økonomien til at løbe rundt.

Heldigvis er dine muligheder her i Danmark meget store, da der findes et utal af vikarbureauer som har specialiseret sig i vikarjobs til studerende.

Herunder kan du se et udsnit af vikarbureauer for studerende.

 • Power-People.dk
 • Academicwork.dk
 • Moment.dk
 • Hartmanns.dk
 • Teamvikaren.dk

Tip: Det kan være en ganske god ide at søge ind hos flere forskellige vikarbureauer, hvis du gerne vil være sikret et vikarjob hurtigst muligt.

Fordele ved at være tilknyttet et vikarbureau som studerende

Der er en række fordele ved at være vikar, når du er studerende. Her på siden har vi beskrevet nogle af de største fordele, så du har en fornemmelse af, hvad du får ud af at arbejde som vikar i en kortere eller længere periode.

Penge

Som studerende har du normalt ikke særlig mange penge til dig selv. Derfor kan det være ganske dejligt for dig og økonomien at tjene lidt ekstra hver måned udover SU’en. Selvom det ikke er alle vikarjobs som er lige sjove, så skal du huske på, at det giver dig et større pusterum i din privat økonomi.
Erfaring

Hvis du påtænker at søge fast arbejde efter dit studie, så er det en glimrende ide med noget erhvervserfaring. Denne erfaring kan du tilegne dig ved at arbejde som vikar hos flere forskellige virksomheder. Det mest oplagte ville være at finde en virksomhed, der beskæftiger sig med noget af det du gerne vil arbejde med fremover.
Afbræk fra studierne

Et vikarjob kan også give dig et dejligt afbræk fra dine studier. Hvis du er kørt træt i dine bøger og forelæsninger, så kan det være meget rart at komme ud på en arbejdsplads og tjene lidt ekstra penge.

SÅDAN ØGER DU CHANCEN FOR AT FÅ FAST ARBEJDE VED AT VÆRE VIKAR

Der kan være ganske god grund til at melde sig som vikar. En af de bedste grunde er, at du øger chancen for at få fast arbejde markant.

Vikarjobs giver dig erfaring

En af de helt store fordele ved at være ansat som vikar er, at du opnår erfaring med mange forskellige brancher, hvilket især kommer dig til gode, når du skal ud at søge et fuldtidsarbejde.
Arbejdsgivere lægger meget vægt på erhvervserfaring, hvorfor du står rigtig godt stillet, når du skal ud at søge job, da du har en masse erfaring fra diverse vikarjobs.
Erfaring fra vikarjobs øger altså dine chancer for at få fast arbejde.

Vikarjobs kan meget vel føre til fuldtidsarbejde

Det er en rigtig god ide at være vikar, hvis du gerne vil have et fuldtidsarbejde. Mange virksomheder ender med at ansætte vikarer, hvis de har gjort et godt stykke arbejde i deres vikarperiode. Derfor kan det altså godt betale sig at give den en ekstra skalle og give et godt indtryk af dig selv, når du er ude som vikar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.