Sådan sikrer du dig bedst imod arbejdsløshed

Sådan sikrer du dig bedst imod arbejdsløshed
Sådan sikrer du dig bedst imod arbejdsløshed

Arbejdsløshed synes de færreste om. Årsagerne dertil kan være mange, men en af hovedårsagerne er, at med arbejdsløshed da følger en indkomst på nul. God nok ikke i Danmark, hvor vi er så privilegerede at kunne modtage økonomisk støtte under arbejdsløshed, men en lavere indkomst end vanligt for mange er dog en konsekvens af arbejdsløshed. Derfor ønsker de fleste at sikre sig imod arbejdsløshed, hvilke for mange er nemmere sagt end gjort. Derfor er det relevant at undersøge nærmere, hvordan du sikrer dig bedst imod arbejdsløshed i dag.

Skulle du alligevel ende med at blive arbejdsløs, så er det vigtigt at være sikret økonomisk. Det kan du blive ved at være medlem af en a-kasse. Til dette kan vi anbefale at tage et kig på denne side med danske a-kasser.

Sådan sikrer du dig bedst imod arbejdsløshed som nyuddannet

Som nyuddannet er nogle studerende så heldige at få et arbejde nærmest i forlængelse af deres uddannelse. Disse studerende er meget privilegerede og i manges optik rigtige heldige. Det er desværre ikke alle, der er så heldige efter endt uddannelse, hvorfor mange studerende føler, at de uddanner sig ud i arbejdsløshed. Derfor er det relevant som nyuddannet at være opmærksom på, hvordan du sikrer dig bedst imod arbejdsløshed.

Sådan sikrer du dig bedst imod arbejdsløshed
Sådan sikrer du dig bedst imod arbejdsløshed

En måde at sikre sig imod arbejdsløshed som nyuddannet det kan blandt andet være ved at påtage sig studiejobs under sin uddannelse. Relevante studiejobs i forhold til sit studies indhold. Dette sikrer nemlig relevant erhvervserfaring, hvilket kan gavne ens CV, når man står som nyuddannet og skal til at indtræde på arbejdsmarkedet. Derudover tilbyder flere uddannelser, at man kan indgå i en erhvervspraktik under sin uddannelse, dette sikrer yderligere, at man kan tilbyde noget relevant erfaring til arbejdsmarkedet som nyuddannet. Relevant erhvervserfaring kan altså opsummeret være med til at sikre dig bedst imod arbejdsløshed.

En anden måde at sikre sig bedst imod arbejdsløshed som nyuddannet det er ved at være proaktiv. Man skal turde at tage chancer, man skal ikke være bange for at tage kontakt og turde at skabe en dialog med de arbejdspladser, der har sin interesse. En såre simpel ting som mod kan altså være med til at sikre dig bedst imod arbejdsløshed.

Derudover er det vigtigt at gøre op med sig selv, om det er en særlig arbejdsplads eller selve arbejdets indhold, der tæller mest til at starte med som nyuddannet. Er man særligt interesseret i ansættelse i en bestemt virksomhed, da kan det være fordelagtigt, at være indstillet på at gå på kompromis med jobbets indhold eller lønnens størrelse til at starte med. Selvfølgelig skal man her bevare sin ambitioner i forhold til, hvor man ønsker at bevæge sig hen med tiden, hvorfor man her skal være indstillet på at arbejde sig op i hierarkiet over tid. Er jobbets indhold derimod afgørende for en nyuddannet til at starte med, da skal man muligvis være indstillet på, at gå på kompromis med selve virksomheden. Måske man ikke kan starte i lige netop den virksomhed, som man ønsker aller mest til at starte med, men til gengæld får man lov til at tiltræde i lige netop den stilling hvis arbejdsopgaver med mere, som man gerne vil beskæftige sig med opfyldes. Hermed kan man altså konkludere, at du ved at være indstillet på at indgå kompromiser kan sikre dig bedst imod arbejdsløshed som nyuddannet.

Som jobsøgende er det desuden vigtigt, at man er synlig for arbejdsgivere. Man skal derfor være aktiv hvad angår skrivning af jobansøgninger, og udsending af disse. For at kunne sende disse, skal man hele tiden holde øje med nye jobopslag. Dette er særligt nemt via de mange jobportaler, der findes den dag i dag på internettet. Her opslås rigtig mange stillinger hver dag tilgængelige for jobsøgende. Derudover kan et digitalt værktøj som LinkedIn også være fordelagtigt at benytte sig af. Dette fordi man her har mulighed for at skabe nye erhvervsmæssige kontakter og ligeledes bevare gamle; alt sammen med henblik på, at disse personer måske kender nogle, som kender nogle, som mangler lige netop en som dig. Denne form for netværk må man for alt i verden ikke undervurdere, idet rigtig mange arbejdsgivere i dag benytter sig af mund til mund anbefalinger, når nye ansatte søges. Dette er nemt og bekvemt for både den kommende ansatte, men ligeledes også for arbejdsudbyderen selv. Dette er altså endnu en måde at sikre dig bedst imod arbejdsløshed. Mulighederne er mange, det gælder bare om at hænge i og være opmærksom på mulighederne, der byder sig.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.