Athen – rejseguide

Akropolis er en af de største seværdigheder i Athen
Akropolis er en af de største seværdigheder i Athen

Athen, eller Athina på græsk, er den største by i Grækenland. Athen er hovedstaden, som også er en af verdens ældste byer. Det er et fantastisk sted, rig med historie og mytologi.
Den tidligste tilstedeværelse af menneskeheden blev bemærket i en periode mellem 7. og 11. årtusinde f.Kr. Det er en af de mest magtfulde byer i regionen, og den var kraftfuld tilbage i tiden.

Hos Sunnyferie kan du læse mere om Athen.

Indholdsfortegnelse

Nogle historiske fakta om Athen

Stedet var det centrale centrum for filosofien, demokratiet, økonomien, finansen, politikken, handel, kultur, orden og administration. Mange store filosofer har levet i Athen og spredt viden. Platons akademi og Aristoteles Lyceum er kendte steder, som er de vigtigste faktorer, der bidrog til udviklingen af den vestlige civilisation og demokratiet. Stedet blev senere den centrale kosmopolitiske storby, der ydede et stort bidrag på det økonomiske, finansielle og politiske område. Udtrykket “demokrati” stammer fra denne periode, og grækerne er kendt som den første befolkning, der gennemførte det demokratiske system i de statslige organer. Byen blev erklæret som den 29. rigeste by i verden i det 5. århundrede f.Kr.

Athen er også anerkendt som en global by på grund af beliggenhed, handel, international handel, uddannelse, skibsfart, turisme. Athen er en af de største byer i det sydøstlige Europa. Athen er også hjemstedet for havnen Piraeus, som er den største havn i Europa og den 2. største i verden.

Der er også et byområde i Athen, og byen tæller mere end 3.090.508 i befolkningen på et område på 412 km2. Kulturarven i byen kan stadig ses, hvor mange steder repræsenterer de vigtigste turistattraktioner. Der er også mange byzantinske og romerske monumenter og mindre antal osmanniske monumenter.

Athen blev erklæret som landemærkeområdet, fordi det er hjemstedet for 2 UNESCOs verdensarvsteder, det middelalderlige Daphni-kloster og Akropolis i Athen. Der er også nogle andre vartegn fra den moderne æra, der er etableret siden Grækenlands uafhængighed i 1834. Denne arv omfatter det nationale og kapodistrianske universitet i Athen, det græske nationalbibliotek, det hellenske parlament, der også kaldes den “arkitektoniske trilogi i Athen og Akademiet i Athen.

Der er andre kulturelle institutioner og museer, der bidrager til landets historie og kultur, som Akropolis Museum, Benaki Museum, græske antikviteter, det byzantinske og kristne museum og mange flere. Athen er også det sted, hvor de olympiske lege er startet og er tradition indtil i dag. Sommeren OL blev udført der i 1896 og 2004.

Etymologi i Athen

Byen fik navnet prorektorens gudinde, der hedder Athena, og roden af ordet er ikke græsk men snarere indo-europæisk. Det var relateret til Athen, selv tilbage i tiden og forblev officielt indtil i disse dage.

Ved en myte fik Athen navnet af de gamle athenere, der boede der i den tid. I den tid konkurrerede Poseidon og Athena om hvem der skulle være byens protektor Gud. Havets gud skabte Poseidon saltvand, der slår omkring, og det blev brugt som et symbol på flådestyrken, mens Athena skabte oliventræet, der repræsenterede velstand og fred. Athenerne har valgt oliventræet og de navngivne byen efter Athena.

Der er forskellige myter og etymologier, der forklarer oprindelsen af navnet, og selv i det 19. århundrede blev det foreslået, at navets rod betyder “blomstrende by”.

I den klassiske litteratur blev navnet på byen også forbundet og henvist til Violetkronens by. I middelalderen var navnet Satine, Astines og Setines afledt.
Den menneskelige tilstedeværelse i Athen blev bemærket for første gang mellem 7. og 11. årtusinde f.Kr. Og det repræsenterede det vigtigste centrum i den mykenske civilisation og med Akropolis som centrum.

Ved en myte var Theseys ansvarlig for foreningen af Attika under Athen i den politiske termer og periode. I jernalderen var der mange rige steder, så Athen var det førende centrum for velstanden og handelen i regionen. Mange af Athen oplevede Sparta og Thebes som rivaler, så de har fået en betydelig kraft med store flåder og formået at erobre mange steder.

Kulturelle resultater

I løbet af årtierne blev Athen den førende by i det antikke Grækenland på grund af de resultater, der blev skabt under den vestlige civilisation. Euripiderne, Sophocles og Aeschylus gjorde det største bidrag, mens Thucydides og Herodotus bidrog til det historiske felt. Pericles var fremmede den plejende demokrati og kunst imens Socrates var en af de bedste filosoffer på det tidspunkt. Ved opførelsen af Akropolis i Athen fortsatte grækernes kamp med perserne, og Athen havde sine imperiale ambitioner. Spændingerne førte til den peloponnesiske krig, hvor Athen blev besejret af Sparta. Dette var en hård periode for athenerne, der førte til reformer og ændringer i retning af kulturen.

I midten af det 4. århundrede f.Kr. var Macedon-kongeriget af nord Grækenland dominerende i de foretagende i Athen. Philip II hære besejrede Thebes og Athen på en af Chaeroneas største kampe.

Hvilke steder man skal besøge i Athen?

Da vi ved, at byen er fuld af historie, er der mange turistattraktioner, der tiltrækker tusindvis af turister hvert år.

Besøg Akropolis

Akropolis er nok den vigtigste seværdigheds attraktion i den vestlige verden og er et hjem for Parthenon, som kan ses overalt i byen. Pentelicernes helligdomme og monumenterne er perfekt fremhævet og belyst på stedet. Hvis du skal til Athen, så skal du helt sikkert se Parthenon og besøge Akropolis.

Akropolis er en af de største seværdigheder i Athen
Akropolis er en af de største seværdigheder i Athen

Disse monumenter er meget inspirerende og stammer fra Pericles og den by, han udviklede. Kun de bedste arkitekter, materialer, kunstnere og billedhuggere bidrog til udviklingen af sådan et sted, der var dedikeret til Athena. Der var også mange gigantiske statuer og bygninger. Nogle af statuerne var af marmor, mens nogle af dem var af bronze og guld. En masse ædelsten blev implementeret i dem.

Stedet var den første, der blev beboet i den neolitiske tid, og de første templer blev bygget i den mykenske æra. I det 6. århundrede f.Kr. Et Delphic-oracle erklærede byen for at være gudernes provins og i tiden var det vigtigste sted dedikeret til gudinden Athen indtil slutningen af det 6. århundrede.

Alle bygningerne blev omdannet til aske af perserne i Slaget ved Salamis, og Akropolis blev omdannet til et tempelsted. Perioden blev anset for, at var den bedste græske præstation. Akropolis havde også nogle udenlandske arkitekter og folk der arbejdede der, mens bygningerne blev beskadiget fra nogle eksplosioner i Parthenon, hvor venetianerne angreb tyrkerne.

Restaureringsprogrammerne bragte mange af de oprindelige bygninger og skulpturer tilbage i livet igen, og i 1987 blev stedet verdensarv. Det tiltrækker turister fra hele verden og er bestemt et af de mest besøgte steder.

Besøg Akropolis Museum

Udover Akropolis er der et moderne museum med navnet Akropolis, der indeholder skatte fra den græske civilisation. Der er mange samlinger af den romerske og arkaiske periode, der stammer fra det 5. århundrede f.Kr. Museet indeholder også mange historiske lag og flyder over Akropolis ruiner. Der er mange butikker, hvor du kan købe nogle souvenirs og nyde på stedet.

Akropolis Museum er designet af en amerikansk arkitekt Bernard Tschumi med hjælp fra den græske arkitekt Michael Photiadis. Hvad du kan forvente at se i museet? Når du kommer ind i museet, vil du se et plexiglasgulv fra den gamle periode, og du vil også se mange forskellige designs. Der er også nogle foyer gallerier og nogle stigende gulve af glas, der går op til en bakke. Udstillingen indeholder mange vaser med forskellige farver og mønstre og helligdomme, hvor de græske guder var elskede og hvor der blev udført ritualer i deres navne.

Det arkaiske galleri indeholder mange statuer, hvor de fleste er fra det 6. århundrede og var dedikeret til gudinde Athen. En af de sjældneste statuer, der blev fundet, var af en ungdom, der bar en kalv. Der var mange bronze figurer og statuer og nogle artefakter, der viste nogle billeder fra Parthenon.

Der var nogle skulpturer, der repræsenterer Hercules, der ødelagde Lernaian Hydra. På øverste etage er Parthenon Gallery, er der den nøjagtige replika af Parthenon. Det viser skulpturerne i templet og hvordan det var før.

Besøg National Archaeological Museum

Dette er et andet sted, der ofte besøges af turisterne og tiltrækker meget opmærksomhed. Det er nok det vigtigste museum i Athen og anses for at være den, der indeholder de fineste samlinger af den græske historie. Det indeholder også mange antikviteter i den neolitiske æra og fra de klassiske perioder. Der er mange artefakter, smykker og keramik, der blev fundet overalt i landet, men blev bevaret i Athen. Mange udstillinger blev vist i løbet af årene, og der blev givet mange kollektioner til offentligheden til observation. Nationalmuseet indeholder mere end 11.000 genstande, og har en keramiksamling, der findes på øverste etage, der stammer fra bronzealderen.

En billet til at besøge det Byzantinske og Kristne museum koster € 12. Du kan finde dette museum efter 10 minutters gang fra metrostationen Victoria.

Besøg Parthenon

Du må ikke gå glip af chancen for at besøge Parthenon, hvis du nogensinde tager til Athen. Det er stedet med den mest historiske tilstedeværelse og med mange myter omkring det. Det repræsenterer det antikke Græklands ære og var dedikeret til Athena Parthenos, som var Athens gudinde.Templet blev bygget af Pentelic marmor og træ på toppen, og det tog 15 år, indtil det var færdigt. Det blev designet af Kallikrates og Iktinos på det 5. århundrede f.Kr.

Parthenonen havde 2 formål, at det skulle være hjemstedet for den største gudinde i Athen, Athena og tjene som en ny statskasse.

Hvad var templet bestående af?

Den bestod af kolonner i hver ende, 17 på hver side. For at få den perfekte formation i templet blev linjerne skabt på en måde, så de giver optisk illusion. Kolonnerne var konvekse for at se lige ud. Billedhuggerne Alcamenes og Agoracritos lavede skulpturerne i templet, der senere ville repræsentere de bedste mesterværker i den græske historie.

På den østlige side var de olympiske guder repræsenteret, hvor de kæmpede mod giganterne, mens den på vestsiden repræsenterede den theses, der ledte Athenerne i kampene mod Amazons. Den nordlige del repræsenterede Troys kamp, som senere blev sunget i mange episke sange og digte og repræsenteret et af landets bedste litteraturmesterværker.

Loftet i templet var i blå farve med stjerner. Der blev også afbildet nogle gudinderne i Grækenland, Nike, som var sejrens gudinde, med en slange i bunden og et spyd i venstre hånd. Denne statue blev bragt til Konstantinopel i 5. århundrede i vor Herres år, mens der er en anden romersk kopi i det nationale arkæologiske museum. Dette er et vidunderligt sted, der skal besøges og ses, hvor mytologien stammer fra, og hvordan guderne og gudinderne tilbedtes tilbage i tiden. Hvad mere kan du besøge, hvis ikke Parthenon, hvorfra alt starter?

Besøg Erechtheion

Parthenon er nok det mest fantastiske sted i Athen, men Erechtheion er den del af Akropolis, der betragtes som den mest hellige. Dette var stedet, hvor Poseidon producerede saltvandet og Athena producerede oliventræet. Det har karyatider, der er store søjler i den sydlige del, og navnet stammer fra det faktum, der blev modelleret af kvinder fra Laconia. Dette sted var en del af Perikles plan, men den blev forsinket på grund af Peloponnes-krigen. Stedets byggeri begyndte 421 f.Kr., 8 år efter Pericles død. Det var færdigt efter 15 år.

Det er ikke et fælles monument i Akropolis, men det er helt sikkert stedet for en masse historie, der er opdelt i 2 kældere. En af disse divisioner er dedikeret til Poseidon, mens den anden til Athen. Du kan også se statuerne fra oliventræ du kan nyde i din tur omkring Erechtheion. Der er også en Panatheniac Festival, der udføres. Intet sted ligner denne, og hvis din vej nogensinde bringer dig til Athen, tøv ikke med at besøge den straks.

Besøg Poseidon-templet

Du kan ikke sige, at du har været i Grækenland, hvis du ikke besøger templet Poseidon. Det er bestemt et af de bedste og rigeste steder i historien, hvor man kan nyde udsigten over en masse samlinger og artefakter fra oldtiden. Det er bygget af lokale marmor og indeholder kolonner, der er doriske. Templet blev bygget af Iktinos og når til du kigger på det fra havet, ser det ekstremt hvid og blank ud. Matroserne vidste, at de var tæt på, når de kunne se Poseidontemplet. Du vil helt sikkert nyde dens imponerende udsigt fra templet og se Serifos, Kea og Kythnos på den syd-østlige side.

Du kan besøge stedet tidligt om morgenen, når solen stadig ikke er stået op. Når du har besøgt dette sted, kan du endelig sige, at du har besøgt alt i Athen Det fortjente din opmærksomhed.

Besøg Keramikos

Dette er en kirkegård der er dateret fra 3000 f.Kr. til det 6. århundrede e.Kr. i Rman tiderne, og det var en attraktion for pottemagere der blev tiltrukket af ler. Dette område blev omdannet til en kirkegård fordi der konstant var oversvømmelser på stedet. Nu er stedet stille og rolig, og er ofte besøgt af turister. Den indeholder en masse skulpturer, terrakotta figurer og stentavler, der er en de vigtigste attraktioner at se der.

Når du kommer ind kan du til højre finde en plan over stedet. Der er også en væg, der er opdelt i to porte; Den repræsenterer den ene port som er den hellige ene, mens den anden er Dipylon porten. Det var også det sted, hvor prostituerede samledes for at give deres tjenester og ydelser til kunder og rejsende. Når du går ud af den hellige vej eller hellige port og drejer til venstre, vil du finde dig selv i allén af gravene. Dette sted blev bevaret for de velkendte borgere.

Besøg Dionysos teater

Den årlige festival af Great Dionysia blev afholdt hvert år i Athen siden det 6. århundrede f.Kr. Den repræsenterede den vigtigste begivenhed i byen og stedet er nu et teater med tømmer struktur. Der blev også kun udført nogle forestillinger, der blev betragtet som meget vigtig på det tidspunkt, og i løbet af det 5. århundrede var stedet et hjem for de store begivenheder i byen. Det er en reel skam, hvis du kommer til Athen, og ikke besøge dette teater Det var vært for de vigtigste begivenheder i Athen. En masse dramaer skrevet af Sofokles og Euripides blev udført på den fase af dette teater.

Kapaciteten er 17.000 pladser og for det meste besat af det generelle publikum, mens marmorens troner blev forbeholdt de vigtige præster og embedsmænd. I romertiden blev teatret brugt til forestillinger og statslige begivenheder.

Besøg Filopappou Bakken

Dette sted hedder også Muser eller Pnyxens Bakke og Bakkerne af Nymfernes og ifølge Plutarch var det stedet hvor Amazons og Theseus havde deres største kamp. Den indeholder rester fra den byzantinske æra og er også et af de vigtigste steder for Athens historie og et af hovedattraktionerne for turister. Bakken har Filopappos monument og blev bygget i 114-116 e.Kr. til ære for Filopappos, som var administrator og konsul i den romerske periode. Der er mange kalkmalerier og levn, der kan ses i dag.

Hvad kan du få af dit besøg i Athen?

Der er mange ture, der er organiseret i byen, og du kan helt sikkert være en del af det. Hop-on-hop-off-turen giver dig en tur til de bedste historiske og moderne seværdigheder i Athen, hvor du kan besøge alle de største attraktioner, som Parthenon, Akropolis, Det Nye Akropolis Museum, Plaka og Det Nationale Arkæologiske Museum . Du kan bare hoppe på bussen, og du vil være klar til at opleve den bedste rejse i dit liv. Du kan også tilpasse turen ved at hoppe til og fra ved enhver bus ved et stop, og du kan komfortabelt fortsætte turen. Højdepunkterne i turen er Parthenon Temple, Zeus National Gardens, Square Thession, New Acropolis Museum, Syntagma Sqare Terminal, Plaka, Museum Panathenaic og meget mere.

Hvad er inkluderet i turen og hvad er ikke inkluderet?

I hop-on-off turen, kan du se alle steder og plus lyd guiden, der giver dig de nødvendige oplysninger om stederne. Hotel afhentning og tilbageaflevering er ikke inkluderet i turen.

Hvad kan du få fra turen?

Du kan få et glimrende overblik og orientering af byen, mere viden om Athen og dens historie og mytologi, du får chancen for at vælge mellem flere afgange fra byen, og også skatte og brændstofafgifter er inkluderet.

Athens halvdags sightseeingtur

Der er en anden tur, der varer i en halv dag, hvor du kan besøge de bedste steder i byen med en tour guide. Du vil passere ved forfatningspladsen og Panathenaic Stadium, der var stedet for de første olympiske lege. Du kan udforske området Akropolis i Athen og nyde iudsigten over de fantastiske monumenter. I centrum af Athen kan du møde guiden til din tur og gå til den ukendte soldats grav og besøge kongeslottet. Du kan også se det romerske tempel for den olympiske Zeus og lære mere om Parthenon.
Alt dette er tilgængeligt i Athen, du har bare brug for motivationen til at komme i byen og starte dit eventyr. En masse overraskelser venter på dig.

Hvad skal du vide om musikken i Athen?

De mest succesfulde sange blev udført i perioden 1870-1930 og blev kaldt athenske serenader, der blev udført på scenen i operetterne, nocturnes, musikalske komedier og revyer. Den athenske scene er rig på nocturnes og operetter, og der var også nogle uafhængige sange, der blev til hits. Mange aktører i de græske operetter lavede mange populære sange på det tidspunkt. Marika Nezer, Marika Krevata, Orestis Makris, Afroditi Laoutari, Vasilis Avlonitis og mange flere var de mest indflydelsesrige og vigtige kunstnere.

Maden

Det græske køkken er en middelhavsret, der bruger vin, fisk, olivenolie, korn, grøntsager, ost, oliven, aubergine, citronsaft, urter, yoghurt, brød, courgetter, nødder, frugt, honning og oliven som er til stede i måltiderne. Du vil helt sikkert nyde maden, da der er mange traditionelle fødevarer i Athen.
Den mest almindelige og karakteristiske ingrediens i det græske køkken er olivenolie, der hovedsagelig anvendes i retterne. Andre vigtige ingredienser er okra, grøn peber, kartoffel, tomat, honning og nogle smag som basilikum, oregano, hvidløg, løg, mynte, fennikelfrø, timian eller dill. Forskellige krydderier blandet sammen giver enestående smag, som kun kan genkendes til det græske køkken.

Hvilke typiske retter er det?

De typiske retter inkluderer “Chaniotiko Boureki”, som er en vegetarisk ret med bagt skiveskårene kartofler med myzithraost, mynte og squash. En anden ret er “kotopita”, som er en kyllingetærte, “spanakotyropita”, som er en ost og spinat tærte, “chortopita”, som er grøntsags tærte, “kolokythopita”, som er squash tærte og mange flere. Ordet “pita” blev stavet sådan for at vise ligheden med pizzaen. De græske pitas er de ældste traditionelle græske retter, som du kan finde overalt, især i hovedstaden.

Hvad med appetitvækkere og salater?

Selvfølgelig er der mange forskellige salater og appetitvækkere, der kan serveres i restauranterne i et supplement med forskellige drikkevarer. “Meze” serveres ofte i restauranterne og er noget, du spiser før din frokost, det kan være nogle jordnødder eller nødder, afhænger af dine præferencer. “Taverna” eller kroen er også kendt som forretter eller “meze”, og mange restauranter serverer “mezedes” til gæsterne som en uformelle velkommen. Blandt drikke, er det almindeligvis at der bliver serveret, er ouzo.

Salatene er “tiganita”, som er en salat af friterede grøntsager, “dakos”, som er en kretensisk salat der indeholder tørret brød og bygskur, “Faca”, som er en salat af bønner og split ærter, “Gavros”, ” Græsk Salat “, der er kendt som “landsby salaten” i Grækenland og omfatter oliven, fetaost, agurk og rødløg, og mange flere. Det græske køkken er et af de bedste, og hvis du ikke har prøvet den “græske salat”, har du absolut ikke prøvet noget.

Vejret i Athen

Vejret i byen er temmelig varmt, da landet ligger på den sydlige del af Balkan og tiltrækker turisterne fra hele verden. Du kan nyde solen på strande i kystområdet og se nogle af de mest berømte strande som Vouliagmeni, Varkiza, Lagonisi, Kalivia, Loutsa, Porto Rifti, Cape Sounion, Anavissos, Voula, Kavouri og mange flere.

Santorini

Santorini er en af de bedste græske øer og er kendt for Oia og Fira, som er klippesteder. De er hovedattraktionen i Grækenland og er rig på bassiner, kubiske bygninger og mange sandstrande. Du vil helt sikkert nyde dit ophold i landet.

Konklusion

Athen er et af de bedste steder at besøge, og du skal besøge det, hvis du nogensinde besøger landet. Athen er fuld af historie og mytologi og er et hjemsted for de vigtigste begivenheder i historien. Engang var det var kendt for trafikken, og nu er byen forvandlet fuldstændigt og skabt til et moderne sted, der passer til borgerne og turisterne. Der er mange søjler i den vestlige historie, når du starter fra Det Olympiske Zeus tempel og indtil det nationale arkæologiske museum. At besøge Athen er nok en af de bedste beslutninger, du kan tage, og du vil helt sikkert opleve den bedste rejse i dit liv.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.