Moneza – en lidt anderledes låneudbyder

Moneza er en låneudbyder, der forsøger at sælge deres lån efter, hvilken type person du er. I praksis giver Moneza dig bare mulighed for at låne mellem 5.000 og 20.000 kroner med en tilbagebetalingstid på mellem 6 og 18 måneder. Det placerer dem på grænsen mellem mikrolån og almindelige quicklån med en ret høj rente og ÅOP på lånet.

Moneza bruger en lidt anden form for indsalg af deres lån, der spiller på de to mest almindelige tilgange til lån og afbetaling af lån. For som regel vil folk enten afdrage over længere tid, så de enkelte afdrag ikke belaster privatøkonomien så meget, men til gengæld koster lidt mere i renter. Eller også ønsker de at få afdraget lånet så hurtigt som økonomisk muligt, så de ikke kommer til at betale mere i renter end nødvendigt.

De to forskellige tilgange sælges ind under mottoet: ”Jeg elsker stabilitet” eller ”Jeg elsker at planlægge”, men dækker i bund og grund blot over de to forskellige lånemønstre i den nævnte rækkefølge.

Samtidig slår Moneza på muligheden for at afbetale hurtigere eller før tid, at du nøjes med at låne præcis det beløb, du har brug for, og at låneansøgningen behandles og pengene udbetales på under 15 minutter, hvis du har Nordea.

Moneza opererer i flere lande og er udover Danmark især aktive i Rusland, Georgien og andre lande i Østeuropa.

Herunder kan du læse meget mere om Moneza. Ønsker du evt. et alternativ til Moneza, så anbefaler vi dig også at læse om det populære lån fra Føniks Privatlån.

Indholdsfortegnelse

Hvem kan låne?

For at kunne låne penge hos Moneza, skal du:

  • Være mellem 25 og 70 år gammel
  • Have fast bopæl i Danmark
  • Have NemID
  • Have en aktiv mailadresse
  • Have et dansk telefonnummer
  • Have en bankkonto i dit navn i en dansk bank
  • Ikke være registreret i Experian (RKI) eller Debitor Registeret

Hvor meget kan du låne hos Moneza?

Du kan låne mellem 5.000 og 20.000 kroner hos Moneza. Første gang kan du dog kun låne op til maksimalt 15.000 kroner. Først når du har tilbagebetalt dit første lån, bliver du i stand til at låne helt op til 20.000 kroner.

Hvor længe kan du betale tilbage over?

Hos Moneza kan du frit vælge en tilbagebetalingsperiode på mellem 6 til 18 måneder på dit lån. Ved hjælp af låneberegneren på forsiden, kan du nemt danne dig et overblik over, hvor stor din månedlige ydelse bliver, alt efter hvor stort et beløb du låner, og hvor mange måneder du vælger at tilbagebetale det over.

Du skal dog være opmærksom på, at den månedlige ydelse på forsiden kun er vejledende. Det er først når du ansøger om lånet online, at du oplyses den faktiske månedlige ydelse med sikkerhed.

Samtidig har du mulighed for at udskyde betalingsdatoen for de enkelte afdrag mod at betale et gebyr. Det kræver dog, at du først ansøger om udskydning af betalingen og får ”ja” fra Moneza. Gebyret svarer til 45 % af den månedlige ydelse.

Du kan senest anmode om at udskyde betalingsdatoen 29 kalenderdage efter kredittens forfaldsdato.

Hvad koster det at låne hos Moneza?

Moneza hører til i den dyrere ende af låneudbyderne. Således varierer renten på lånet mellem 38,3 % og 120 % p.a. alt efter lånets størrelse og hvor lang løbetid, du vælger. Også de Årlige Omkostninger i Procent – ÅOP – ligger væsentligt højere end du kender det fra almindelige forbrugslån.

ÅOP’en fortæller dig, hvor mange procent af dit årlige afdrag, der går til renter og gebyrer hos låneudbydere. Denne procentsats skal helst være så lav som muligt, for at du har fat i den billigste låneudbyder.

Men er et mikrolån dit eneste anden alternativ for at låne penge, gør muligheden for at vælge en tilbagebetalingsfrist på helt ned til 6 måneder hos Moneza dem til et bedre alternativ end et mikrolån. Her skal du nemlig oftest tilbagebetale hele lånebeløbet på 30 til 45 dage med skyhøje renter og gebyrer. Men både bank- og andre former for quick- og forbrugslån har en lavere ÅOP.

Hvad skal Moneza vide, for at godkende mig til lånet?

For at kunne ansøge om lånet, skal du udfylde en formular på Monezas hjemmeside. Her skal du oplyse dit CPR-nummer, telefonnummer og e-mailadresse. Endvidere skal du angive din månedlige indkomst og dine faste udgifter, samt signere låneansøgningen med dit NemID.

Du skal være opmærksom på, at signaturen samtidig gælder som en accept af låneaftalen. Derved kan du ikke bare ansøge om lånet for at se, om du får det og læse det endelige lånedokument igennem, sådan som vi normalt anbefaler.

Du behøver ikke stille sikkerhed!

Ligesom alle andre låneudbydere på nettet, skal du ikke stille sikkerhed for lånet, uanset hvor meget du låner. Det ville du normalt heller ikke skulle, hvis du lånte et tilsvarende beløb i banken, når der ikke er tale om mere end 20.000 kroner.

Hvor hurtigt får du svar på din ansøgning og penge på kontoen?

Du får svar på din ansøgning inden for 15 minutter. Det lyder måske ikke imponerende. Men hos Moneza er der en lille tilføjelse. For hvis du har Nordea som bank, får du også lånebeløbet udbetalt inden for de 15 minutter, hvis du bliver godkendt til lånet. Har du en anden bank, sættes pengene først ind den kommende bankdato.

For i modsætning til alle andre online låneudbydere på markedet underskriver du rent faktisk låneaftalen, når du ansøger om lånet. Derved har du ikke mulighed for at fortryde lånet ved ikke at underskrive låneaftalen alligevel.

Fortryder du lånet, selv om du bliver godkendt, er du nødt til at bruge din 14 dages fortrydelsesret – og det kommer nemt til at koste dig penge.

14 dages fortrydelsesfrist

Som loven foreskriver, har du 14 dages fortrydelsesret på dit lån, regnet fra den dato du underskriver låneaftalen med dit NemID. Fortryder du lånet inden for de 14 dage, skal du tilbagebetale lånebeløbet og de dertil påløbne renter. Så jo før du fortryder og jo hurtigere du tilbagefører pengene fra din bankkonto, jo billigere slipper du ud af lånet.

Har du ikke Nordea som bank, kommer du således til minimum at betale en dags rente for lånet, selv om du fortryder det lige så snart, du får mulighed for at betale pengene tilbage.

Kan du betale mere eller indfri lånet før tid?

Du kan altid indfri lån hos Moneza før tid, ligesom du kan vælge at betale mere af en eller flere måneder, hvis du har råd til det. Det kan godt betale sig, fordi du så kommer til at spare penge i renter og samtidig nedsætter løbetiden på lånet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.