Et flot tag er et godt tag

Et flot tag er et godt tag
Et flot tag er et godt tag

Er du mest til skinnende sorte tagsten? Eller er du vild med røde tage? Uanset hvad du er til, så er et hustag med til at give et førstehåndsindtryk af standen på dit hus. Vælg derfor tagsten i en stil, som du kan lide. Og som er nemme at vedligeholde, så de forbliver pæne.

Hustage i Danmark lever et hårdt liv

Tagstens værste fjende er vind og vejr. Storme af orkanstyrke kan så let som ingenting lave ravage for et tag. Et stormvejr kan fjerne de ellers så nydelige tagsten fra huset top, for i stedet at drysse dem ud over græsplæne og blomsterbede, som var det snevejr.

Sne eller regn i store mængder kan ligeledes lave ballade for et ellers velfungerende tag. Uden den rette hældning kan snedriver blive liggende så længe, at de kan forårsage skade, mens store mængder vand ligeledes øger risikoen for utætheder og tilhørende vandskader.

Har du mistanke om, at dit tag trænger til udskiftning, så er det en god idé at få det tjekket inden sæsonen for ustadigt vejr går i gang. At gå ind i vintermånederne med et tæt tag er klart at foretrække. Men det er også værd at tage med i overvejelserne, at håndværkere har langt lettere arbejdsforhold, hvis taget skal skiftes i sommerens tørvejr i stedet for vinterens uforudsigelige nedbør.

Rent og pænt eller plettet og afskallet?

Selvom det ikke er alle tagskader, der kan ses med det blotte øje, så får du alligevel en god indikator på tagets stand ved blot at kigge på det. Ser tagstenene pæne og holdbare ud, eller er de plettede og fyldt med skidt? I sidstnævnte tilfælde bør taget skånsomt renses. Som med så meget andet holder det nemlig meget længere, hvis det behandles godt og repareres og renoveres i tide.

Mange valgmuligheder

Er tiden alligevel løbet fra din tagkonstruktion, kan det blive nødvendigt at se sig om efter en pris på nyt tag. Ligegyldigt hvor meget det passes og plejes, så holder dit tag ikke evigt. Og når tiden så er til at vælge nye materialer, gælder det om at tænke sig om. Et nyt tag er en omkostningstung udskrivning, så det kan være fristende at vælge billige alternativer til de dyreste tagsten. Det er bare ikke altid, at det er en god idé.

Holdbarhed og pris hænger gerne sammen. Så vil du gerne have et tag, som holder i mange år og som er let at vedligeholde, så kan det være en god idé at betale lidt ekstra. Kvalitet koster penge, men du skal selvfølgelig heller ikke betale overpris. Få hjælp hos en professionel taglægger og vær sikker på, at du vælger den rigtige løsning.

Et flot tag er et godt tag
Et flot tag er et godt tag

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.